18:45

Referat: SMÅ IF - Finnerödja IF

Seriepremiären i sexan avklarad.
I ett fullkomligt omänskligt väder, noll grader och riklig nederbörd i form av snö gjorde vi debut i årets serie i Stora Mellösa.
Vid ankomst till Stora Mellösa så låg planen delvis i snö, dock inte mer än att linjerna fortfarande syntes, men diskussionerna om ifall matchen skulle spelas eller ej avslutades med beslutet att vi spelar.
Samtliga inblandade var införstådda i att det skulle bli grisfotboll, frågan var bara hur mycket, skulle snöandet övergå i regn eller tillta i intensivitet. Det visade sig att linjerna inte längre var synliga när slutsignalen gick.
Nog om vädret, spelmässigt och sett till antalet målchanser var första halvlek vår, SMÅ hade en boll inne men det målet dömdes bort pga offside. Det var långa 45 minuter när man som spelare får fösa bollen med sig, istället för att spela den, och i halvtid var ställningen 0-0, och det var mer än skönt att komma inomhus en stund.
För vår del kändes det som om vi hade ett visst övertag, och att vi kunde ha chansen att ta dom på ork i långa loppet, samtidigt som det var väldigt chansartat. Spelare halkade och målvakter tappade hala bollar, så ett riktigt skitmål kunde mycket väl bli det avgörande.
I andra halvlek kom SMÅ ut och tog över matchen, då vi var lite passiva i vårt uppträdande.
Spelet böljade fram och tillbaka, men fortfarande var det vi som hade dom vassaste chanserna, fram till matchminut 80, då det mycket riktigt blev ett riktigt skitmål, tyvärr till SMÅ:s fördel.
Vi försökte flytta upp spelet sista 10 minuterna i jakt på reducering, men tungt nog lyckades vi inte sätta våra chanser,
Högst ovärt att åka så långt, kämpa så hårt i rådande väder och få åka hem poänglösa, men så kan det vara ibland.
Nu är det svårt att dra några som helst slutsatser efter en sån här match, när vi dessutom inte vet hur SMÅ står sig i serien, men vi var definitivt med på planen.